Útmutató a fényképválasztáshoz

Egyszerű útmutató a megfelelő fényképválasztáshoz

1. Felbontás

Győződjön meg arról, hogy a fénykép jó minőségű /felbontás - DPI/. Általában a  nagyobb a DPI jobban megfelel a nagyobb méretű puzzle-k készítéséhez. Pl. ha Ön 550 darabos fényképes puzzle-et szeretne rendelni, nagyítsa a képet a keresőben kb. a monitor/kijelző méretének kétszeresére, így hozzávetőleges nyomtatási eredményt kap. Amennyiben a kép homályos, nagy valószínűséggel a nyomtatott kép is homályos lesz. Ha szeretne biztosra menni, küldje el a képet a "[email protected]" e-mail címre értékelésre.

Elmosódott kép

2. Digitális fényképek használata

A digitális fényképezőgéppel készített fényképek többnyire megfelelők, a mobiltelefonnal készített fényképek viszont nem. Amennyiben diaképről szeretne puzzle-t készíttetni, olyan lapolvasóra lesz szüksége, amely nagy felbontású fényképeket tud digitalizálni

3. Fókusz és háttér

Kerülje az olyan képek használatát, amely nagy, egyszínű területeket tartalmaznak, pl. ég, tenger stb. Természetesen nem okoz gondot, ha a kép egy része szép öblöt vagy felhős kék eget ábrázol, azonban néha olyan képet kapunk, amelyen egy pár úszkál a tengerben és a kép 90%-án egyszínű ég és tenger látható. Gondoljon arra, hogy egy 1.000 darabos kirakósjátékot 900 kék, világoskék vagy sötétkék darabból kell kiraknia.

4. Keret nélkül

Kérjük, kerülje a kép szélén lévő vékony keret használatát. Minden fényképnek van egy lelógó dokumentumrésze, amely a vágás során lemarad, így a keret eltűnhet vagy nem minden oldalon jelenik meg. A fotókollázson belüli keretek nem okoznak problémát.

5. Oldalarány

A megrendelés során, a bevásárlókosár 2. lépésében utasítást kap, hogy vágja le a kép széleit a kiválasztott oldalaránynak megfelelően. Pl. ha a kép túl széles és minden oldalon van tartalom, nehéz lesz úgy levágni a széleket, hogy ne veszítsünk el semmi fontosat.

Ha nem biztos a dolgában, küldje el a fényképet a [email protected] e-mail címre értékelésre.